Stichting Platform Levensverhalen: het starten van een vertelgroep

Door het werk van Stichting Platform Levensverhalen zijn er al veel seniorenkringen en vertelprojecten ontstaan in dorpen en stadswijken in Noord-Holland en daarbuiten. We hebben al een aantal jaren conferenties, trainingen, intervisie en begeleiding verzorgd. Het delen van levenservaring wordt door deze groepen op allerlei manieren uitgewerkt:  in uitwisseling met jonge mensen, in verteltheater, in tentoonstellingen. Sommige groepen bestaan al zeven jaar, andere projecten worden opgezet voor bijvoorbeeld een seizoen.

 

In seizoen 2014-2015 organiseert Stichting Platform Levensverhalen het project: De kracht van ervaring, ouderen aan het woord over hun leven. Hierin begeleiden we een aantal mensen intensief bij het starten van hun project.

 

In oktober was er een inspiratiemiddag en in november begon de training voor de begeleiders van verhalengroepen. De deelnemers gaan nu aan de slag met hun eigen vertelgroepen en krijgen daarbij coaching on the job.

 

Kijk voor meer informatie over trainingen en begeleiding, en voorbeelden van verhalengroepen op: www.stichtinglevensverhalen.nl

Share

Aanvang:
Locatie: Inspiratiedag in Zaandam, en training in Zaandijk
Kosten:
Folder:
Meer informatie/Reserveren: Stichting Platform Levensverhalen