De derde naam in VG Amsterdam

Paaszondag 21 april 2019, 11 uur

Je derde naam

Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent.

In een van de oudste naamtradities, die van de native Americans, veranderen namen als het individu verandert. Kinderen krijgen namen die beschrijvend zijn. Als ze volwassen worden krijgen ze een nieuwe naam, die laat zien wat ze in de wereld zetten. Veel later komt er nog een derde naam op basis van wat ze hebben beleefd en van het leven hebben geleerd. De traditie laat zien dat we voortdurend veranderen en groeien met de achtereenvolgende namen als markeringen in de tijd.

De vertelling ‘Je derde naam’ vindt zijn wortels in deze traditie. De eerste naam krijg je van je ouders, je tweede naam verdien je met iets dat je goed kan, de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Die derde naam kies je zelf. Maar hoe doe je dat, je derde naam kiezen? Hoe begin je opnieuw met de naam van jouw keuze?

Daarover gaat deze voorstelling. Bij het ouder worden merk je veranderingen aan je ‘buitenkant’, maar de veranderingen aan de ‘binnenkant’ zijn misschien wel het spannendst. Een soort innerlijke metamorfose die je zelf in gang moet zetten. Met een naam die bij jou past.

Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Op aanstekelijke en humoristische wijze verteld.

 

Deze voorstelling speel ik op paaszondagochtend op uitnodiging van VG Amsterdam.

Hoornist Morris Kliphuis zal de ochtend openen met een muzikale bijdrage. Op dit filmpje kun je hem horen spelen en zegt hij iets moois over het vertellen van een muzikaal verhaal.

 

in Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam.

 

Voor meer informatie over de voorstelling, kijk hier.

Share

Aanvang: 11 uur
Locatie: Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam
Kosten: €7,50
Folder:
Meer informatie/Reserveren: https://www.vgamsterdam.nl/agenda/anne-van-delft-over-je-derde-naam