Optredens in en over de natuur

Ik heb heel veel ervaring in vertellen in allerlei situaties die iets met de natuur, landschap en milieu te maken hebben.

Natuurverhalen

Ik maakte en presenteerde natuurverhalen voor grote conferenties en op allerlei kleinere plekken zowel binnen als buiten. Zo heb ik verteld bij het grote jubileum van Natuurmomumenten, werd ik gevraagd voor een internationale conferentie over het herstel en beheer van rivieren en vertelde ik in Brabant in “Het jaar van de boerderij”.

Ik vertel dan eeuwenoude verhalen gecombineerd met scherpe actuele elementen waarin de relatie van de mens met de natuur wordt ervaren.

Anne Op Vleugels

Vleermuizenverhalenavond

Natuurwandelingen met Opvleugels

Met Opvleugels organiseren we in verschillende seizoenen verrassende natuurtochten met sfeervolle verhalen. Het is een unieke belevenis om ’s avonds de nachtegaal te zoeken, te luisteren naar het gezang van de groene kikker, de mysterieuze vleermuizen te spotten of te kijken naar de dans van de vuurvliegjes, en dan af te reizen naar maanverlichte nachten en wonderlijke culturen.

Elk voorjaar, maar ook in de nazomer, organiseert biologe Toot Oostveen samen met mij en bioloog Sjon Klaaijsen avonden waarin we op zoek gaan naar de woonplek die één bijzonder dier heeft uitgezocht, op een plaats en een tijd waar dit dier zich goed laat horen of zien. Dit kan in de duinen zijn, in een bos, bij een meer, rondom een mooi gelegen hotel of midden in de stad. Dit is ook de plek waar ik mijn mythische verhalen over dit dier vertel.

Zie voor een verslag van zo’n tocht onder de rook van Amsterdam dit artikel in het Parool van mei 2011 en dit artikel in het Z-magazine van juni 2012. Klik hier voor een fotoverslag door fotograaf Sander Heezen, van een een kikker- en paddenconcert .

Neem contact op als je graag een keertje mee wilt, of een wandeling wilt boeken voor een groep.

Voor alle leeftijden

De meeste van mijn voorstellingen zijn voor volwassenen, maar er zijn ook voorstellingen voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld deze in Castellum Hoge Woerd bij Utrecht. (zie onderstaande foto’s) Vogelfabels met muziek door Roy Groeneveld. Maart 2016.

CastellumHogeWoerdAnneRoyV3

Terug naar voorstellingen

Share