De hele Odyssee!

Zaterdag 31 oktober van 10:00-15:30 uur

Odyssee1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van een man die àlles moest verliezen om eindelijk thuis te komen.
Het verhaal van een vrouw die bleef wachten, tegen beter weten in.
Het verhaal van een zoon die zijn eigen weg moest vinden.

 

Vorig jaar organiseerde de stichting Verhalenfontein voor het eerst een Mythische Marathon: in één dag werd met 16 vertellers het verhaal van Odysseus verteld. Op die dag waren er alleen vertellers aanwezig, maar er waren ook toen al veel mensen die graag hadden willen luisteren.

 

Daarom brengt de Verhalenfontein dit jaar een aangepaste versie van deze Mythische Marathon naar het Storytelling Festival in Amsterdam: Zes vertellers, met zes totaal verschillende stijlen, nemen u mee op een magische reis van Troje naar Ithaka, in een wereld waarin Goden en Godinnen nog op de aarde lopen en waar draken en Sirenen de wateren van de Middellandse zee onveilig maken. Een verhaal dat, naarmate we er langer mee bezig waren steeds actueler leek te worden. Want aangespoeld op vreemde kusten, wilde Odysseus uiteindelijk nog maar één ding: naar huis…

 

Het wordt met recht een marathon: wie de hele reis met ons aandurft is vijfenhalf uur onderweg… Er zijn een paar momenten waarop je onderweg alsnog in kunt stappen, maar weet dat je dan halverwege in het verhaal valt.

 

Door: Anne van Delft, Madeleine Nieuwlaat, Fred uit het Broek, Kees Geelhoed, Hermine van Helden en Janneke Tanja

 

 

Share

Aanvang: 10:00 uur
Locatie: Pllek (TT Neveritaweg 59, Amsterdam)
Kosten: €6,-
Folder:
Meer informatie/Reserveren: Storytelling Festival Amsterdam