Nachtegalen en verhalen

Dinsdag 12 mei in Wijk aan Zee

Foto Klaas Fopma Parool publiek Nachtegaal04

Heeft u altijd al de nachtegaal willen horen en is het voor u een mythische vogel omdat u hem nooit ziet? Bij zonsondergang gaan we de natuur in om de lente te vieren met de operazanger van de struiken, de nachtegaal. De wandeling begint en eindigt met heerlijke verhalen uit verschillende werelddelen over de nachtegaal.

 

Dit evenement organiseren wij voor het achtste jaar. Telkens vinden we de nachtegalen ergens anders, in de begroeing langs het Wijlermeer, in de duinen van Wijk aan Zee of in stadsnatuur de Bretten bij Amsterdam. Dit keer strijken we neer in de duinen bij Wijk aan Zee.

 

U vertrek te voet vanaf de opgegeven locatie om naar de nachtegalen te luisteren. Met het donker komen we terug naar ons vertrekpunt waar Anne haar verhalen vertelt bij een knapperend houtvuur, over maanverlichte nachten, over rozen en nachtegalen. De tocht is in totaal ongeveer vier kilometer wandelen. Neem iets warms mee om aan te doen en iets om in het veld op te kunnen zitten.

 

PS: het weer:

Bij harde regen of harde wind zingen de nachtegalen niet. Het evenement kan dan worden afgelast. U krijgt bij een officiële afgelasting een alternatieve datum aangeboden. Informatie hierover vindt u op de dag van het evenement op de website. Raadpleeg voor vertrek de website http://opvleugels.nl/.

Share

Aanvang: zie www.opvleugels.nl
Locatie: Wijk aan Zee
Kosten: Arrangement met diner
Folder:
Meer informatie/Reserveren: Opvleugels