Verhalen van boeren en tuinders in en om Nieuw-Sloten

Zondagmiddag 14 april

De Westelijke Tuinsteden, nu beter bekend als Amsterdam Nieuw-West, zijn 60 jaar geleden ontstaan. Dit wordt 60 weken lang gevierd, van september 2012 t/m november 2013. Het stadsdeel wordt gedurende deze 60 weken op een bijzondere manier op de kaart gezet, met steeds weer op andere plekken bijzondere activiteiten, zie de website van Nieuw-West Open.

Weinig mensen weten dat er in Nieuw West boeren en tuinders woonden voordat de Tuinsteden verrezen. Maar er zijn mensen die nog kunnen vertellen over hoe zij als kind moesten verhuizen uit de boerderijen en tuinderijen toen het zand kwam. Slechts enkele tuinders zijn gebleven en werken nog in het gebied. Interessante verhalen van vergeten tijden. Hoe zag boerderij ‘Meer en Vaart’ eruit voordat Meer en Vaart een naam werd van een straat? Wat moest er met de koeien toen de Sloterplas gegraven werd?  Hoe werden de komkommers gekweekt in de lage en later hoge kassen aan de Plesmanlaan?

Na het succesvolle project van vorig jaar, ‘Voordat het zand kwam’ (zie voor een fotoverslag de website van het Geheugen van West) zal ook in Nieuw-Sloten verteld worden door boeren en tuinders die het gebied bewoonden voordat de Westelijke Tuinsteden gebouwd werden. Aan de Plesmanlaan staat nog een kas en in die kas is er op zondagmiddag 14 april een verhalenprogramma.

 

 

Share

Aanvang:
Locatie: Plesmanlaan, Amsterdam Nieuw-West
Kosten:
Folder:
Meer informatie/Reserveren: Nieuw-West Open