Julian en Tabo, een gedeelde geschiedenis

Ik regisseerde Julian Wijnstein bij het maken van zijn vertelwandeling en zijn voorstelling over Tabo Jansz. Julian is verteller. Tabo is de zwarte jongen op het schilderij. Zie voor de vele artikelen die over deze voorstelling zijn verschenen: Oneindig Noord-Holland,    De Volkskrant,    Hier in Hoorn magazine herfst 2019,

Voorstelling: Een verrekening van de liefde?   

in 2019: 12 september in Festival Inter Nos, Amsterdam; en op 22 september in theater het Pakhuis, op 6 oktober in het oude kantoor van de West-Indische Compagnie aan de Binnenluiendijk, en17 november in het Foreestenhuis, in Hoorn.

Vertelwandeling: Tabo en jij, vanuit het Westfries Museum. Hoorn in de Gouden Eeuw door een andere bril. Van mei tm september 2019 organiseerde het Westfries Museum met verhalenverteller Julian Wijnstein iedere zondagmiddag de vertelwandeling ‘Tabo en jij’. Julian Wijnstein kruipt daarvoor in de huid van de zwarte bediende Tabo Jansz. Tabo werkte jarenlang voor de Hoornse regent Adriaan van Bredehoff (1672-1733) en is samen met zijn meester vereeuwigd op een schilderij dat in het Westfries Museum hangt. Tijdens de wandeling laat Julian Wijnstein je door de ogen van Tabo Jansz naar het Hoorn van de Gouden Eeuw kijken. Dat levert verrassende gezichtspunten op. Julian maakt die verschillende perspectieven voelbaar.

Share