Workshop Middenjaren

een weekend verhalen ontdekken en verhalen maken

middenjaren - schaal 1

In sprookjes trekt de jonge held erop uit om in het woud of een woestijn avonturen te beleven en een geliefde te ontmoeten, waarna er nog lang en gelukkig wordt geleefd. Maar hoe gaat het verder met de jonge vrouw die door een prins wakker is  gekust, en wat gebeurt er met de prins nadat hij van zijn witte paard is gevallen?  Zijn er over het leven daarna ook mooie en spannende en inzicht gevende verhalen? Ja! ‘Ik vond dat Perzische sprookje over die kibbelende echtgenoten zo leuk, en ineens merkte ik dat het verhaal over mij ging!’ In zes dagdelen gaan we theoretisch en praktisch, schrijvend en tekenend, vertellend en luisterend aan het werk met ervaringsverhalen en sprookjes. Op die manier onderzoeken we personages en karakteristieke verhaalelementen alsook specifieke uitdagingen, taken en mogelijkheden van de rijpe volwassenheid. Het wordt een verdiepend weekend met alle aandacht voor jezelf en je (nog niet) vertelde verhaal.

Voor wie is dit bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor vertellers, psychologen, theatermakers, maatschappelijk werkers en professionals die werken met volwassenen vanuit bijvoorbeeld narratieve therapie, biografisch werk, loopbaan en levensloop coaching. Verder voor eenieder die geïnteresseerd is in levensfasen en het prettig vindt om, gebruik makend van verschillende expressievormen, tot vertellen te komen. De bonte samenstelling van de groep alsmede de werkvormen maken deze workshop zo levendig.

Door wie wordt de cursus gegeven?

De workshop wordt gegeven door Anne van Delft en Godfried Beumers, beide zeer ervaren vertellers. Ze hebben veel opgetreden, les gegeven in allerlei aspecten het vertellen, verteltheater geregisseerd, zijn thuis in de wereld van sprookjes en mythologie, en in het werken met verhalen in veranderingsprocessen. Godfried werkt als drama- en tekentherapeut ook veel met sprookjesmotieven en verhalen. Hij heeft zich verdiept in het gedachtegoed van onder meer Carl Gustav Jung en Allen B. Chinen.

Reacties

Onvergetelijk. Onder de deskundige leiding van Godfried Beumers en Anne, hebben we kennis, vaardigheden en nog veel meer met middenjaren-schaal groenteelkaar gedeeld. In de werkplaats heb ik ontdekt waaraan nog gesleuteld moet worden. – Giny Drent

Mijn hoofd suddert en borrelt nog na en langzamerhand vormt zich het sprookje verder.- Irene Bakker-Sterk

Interesse

De eerstvolgende cursus vindt plaats in het weekend van vrijdag 22 tot zondag 24 maart 2013. We verblijven op een heerlijk buitenterrein, met verrukkelijke maaltijden, slapend in pittoreske kamertjes in DE KAS in Putten. Overdag werken we samen, soms alleen of in groepjes, met voldoende tijd voor plezier en ’s avonds kletsen we lekker na bij de open haard. DE KAS  ligt aan de rand van de Veluwe en er zijn prachtige wandelingen vanaf het terrein mogelijk naar het aangrenzende bos en de heidevelden.

Meer informatie en inschrijfformulier

Terug naar workshops

Share