60 jaar werk in Nieuw-West

NIEUWE VOORSTELLINGEN in januari-maart 2016 i.h.k.v. de tentoonstelling Werk in West in het Van Eesterenmuseum

 

Verhalenvoorstelling: 3 generaties vertellen over werk en passie

regie: Anne van Delft

vormgeving: Hélène Bergmans & Brigit Vermeulen

 

FLYER A5 WERKnWEST.FINAL.2 kleinIn deze verrassende verhalenvoorstelling vertelt jong en oud over wat hun werk voor hen betekent en welke veranderingen zij hebben meegemaakt. Met hun persoonlijke verhalen nemen zij het publiek mee in de wereld van de bouw, de kantoren, de haven, de winkels, het groen, de horeca, de luchthaven, de culturele broedplaatsen, en de vele zichtbare en onzichtbare nieuwe bedrijfjes. Er ontstaat een nieuw verhaal, soms schrijnend, soms hartverwarmend en inspirerend naar de toekomst toe.

 

Hoe was het werk vroeger, hoe is het nu,
wat deed je, wat maak je, waar zorg je voor,
kun je vertellen wat je werk voor je betekent.

 

De Westelijke Tuinsteden zijn 60 jaar geleden vanuit idealen gebouwd, woningen met licht lucht en ruimte ver van de schoorstenen van de fabrieken. Er waren banen genoeg, en de verwachting was dat mensen door de automatisering steeds meer vrije tijd zouden krijgen. Intussen ziet de wereld er heel anders uit dan toen.

 

FLYER A5 WERKnWEST.FINAL kleinU hoort bijvoorbeeld verhalen van en over een man die nog als scheepsjongen begon en in West aan de wal kwam, een man die in Marokko werd opgehaald om bij de Ford te gaan werken, een winkelmeisje dat van de klanten de Nederlandse taal leerde, een man die bij IBM de eerste pc’s zag verschijnen, een gezin waarvan iedereen op Schiphol werkte, samen dag en nacht, de 17 jarige die ophield met school omdat haar webwinkel te hard groeide, de vrouw die al solliciterend alle bedrijven in de omgeving zag, de winkelier die wat broden meegeeft aan het eind van de dag.

 

Het publiek ontvangen wordt met muziek en een drankje. Ook na de voorstelling is er volop gelegenheid om te blijven napraten.

 

 

 

Deze vertelvoorstelling vond plaats in 2013 in het kader van Nieuw-West Open, de viering van het zestigjarig bestaan van Amsterdam Nieuw-West.

 

Er waren vier voorstellingen in 2013:  een voorproefje zaterdag 9 november in het Storytelling Festival, en voorstellingen op vrijdag 29, zaterdag 30 november en zondag 1 december.

Zie voor film, foto’s en recensies https://annevandelft.nl/projecten/60-jaar-werk-in-west/ ‎

Share

Aanvang:
Locatie: Van Eesterenmuseum
Kosten:
Folder:
Meer informatie/Reserveren: