Keuken van Transvaal

Project vanaf 9 januari tot en met het slotweekend op 20 en 21 maart

 

Keuken van Transvaal wordt uitgevoerd door De Verhalenwinkel en ’t kleinkookbedrijf en is een project van Museum zonder Muren.

 

Keuken van Transvaal is een groeiende tentoonstelling over smaken en gewoontes van huishoudens in de Amsterdamse Transvaalbuurt die uitmondt in een verhalen- en smakenroute met vertellers en een proeverij.

 

Smaken worden verhalen en verhalen worden recepten. Maureen de Jong van ’t kleinkookbedrijf en Anne van Delft en Peet van Duijnhoven van De Verhalenwinkel onderzoeken samen met buurtbewoners hoe we de winter doorkomen. Dat levert verhalen en recepten op die een plek in de etalage krijgen.

 

Keuken van Transvaal

 

Vanaf 9 januari tot en met het weekend van 20-21-22 maart heeft Keuken van Transvaal als thuisbasis Steve Bikoplein 2. Kom langs om te zien en te horen wat er allemaal te doen is. Houd de etalages in de gaten.

 

Doe mee aan verschillende programma’s. Hoor de honderd jaar geschiedenis van het spoelhok tot de droomkeuken. Kom luisteren, kook mee, vertel over spaarzegels en bonuskaarten, geef bewaartips, proef onverwachte smaken, verbaas je over de inhoud van het keukenkastje van een ander. Bouw mee aan de tentoonstelling.

 

Op 20 en 21 maart komt alles bij elkaar in een verhalen- en smakenroute.

Share

Aanvang: Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart om 15:00 uur
Locatie: Steve Bikoplein 4, Amsterdam
Kosten: Doneer wat het u waard is - Aanmelden niet nodig. Bij volle spaarkaart of donatie van €2,50 vooraf, krijgt u een lot voor de loterij!
Folder:
Meer informatie/Reserveren: Museum zonder Muren